Gietvloer kosten

welke factoren bepalen de gietvloer prijs?

Gietvloer prijs De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal vierkante meters, de arbeidskosten, de staat van de ondervloer, soort vloer en kleur. Voor de gietvloer kosten willen wij liever een vaste prijsafspraak maken echter kunnen we ook een prijs per m2 geven alleen zoals eerder gezegd is dat weer afhankelijk van verschillende factoren.

Factor 1. Voorbereidingswerkzaamheden

Voor het mooiste resultaat is de vloer helemaal vlak en zonder gaten of scheuren. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond niet zuigend is, anders kost het u extra materiaal om een egaal resultaat te krijgen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn dan ook veelal afhankelijk van het type ondergrond en spelen een rol in de gietvloer prijs.

De ondergrond

Voor het mooiste resultaat na vloer gieten is de ondervloer helemaal vlak en zonder gaten of scheuren. Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond niet zuigend is, anders kost het u extra materiaal om een egaal resultaat te krijgen. De voorbereidingswerkzaamheden zijn dan ook veelal afhankelijk van het type ondergrond.

Voorinspectie

Om de voorbereiding zo goed mogelijk in te schatten komen we bij u langs voor een voorinspectie.

Ander type ondergrond

Geen nieuwbouwwoning maar een bestaande tegel – hout of plavuizen vloer? Geen nood aan de man, op vrijwel iedere ondervloer is het mogelijk voor ons om een gietvloer te plaatsen. De ene ondervloer vergt echter iets meer tijd en voorbereiding dan de ander. We zetten hier de verschillende mogelijkheden op een rij:

Factor 2. Toepassing van meerdere kleuren

Wanneer u voor een gietvloer gaat, heeft u de keuze uit één of meerdere kleuren. Bij een effen kleur creëert u een strak resultaat, dit noemen we ook wel een solo tint. Het toepassen van een solo tint zorgt voor rust in de woning en wordt dan ook voornamelijk toegepast in een werkkamer of slaapkamer. Het nadeel van een gietvloer in één enkele kleur is dat er sneller vuil op te zien is.

Gietvloer betonlook

Bent u op zoek naar een betonlook? Dan mengen we twee kleuren door elkaar heen: een lichte en donkere tint. Een gietvloer met betonlook hoeft hierdoor niet uit beton te bestaan, zodat u alsnog van een zachte vloer geniet. De twee kleuren vlinderen we ter plekke op de vloer, zoals bij specialistisch stucwerk ook het geval is. De betonlook is erg populair en heeft nog een extra voordeel: vuil is minder snel te zien op deze vloer dan wanneer u gebruik maakt van een solo tint. U kunt bij een betonlook voornamelijk kiezen uit verschillende grijs – zand – en groene tinten, voor een mooi natuurlijk resultaat.

Deze toepassing vergt vakwerk en levert daardoor hogere gietvloer kosten op, daarom is een enkele kleur voordeliger.

Factor 3. Persoonlijke wensen, zoals vloerverwarming

U heeft altijd de mogelijkheid om extra opties aan uw gietvloer toe te brengen. Een populaire keuze is bijvoorbeeld vloerverwarming. Vloerverwarming is anno 2022 een slimme investering om uw huis duurzamer te maken en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Het zal geen verrassing zijn dat de extra aanpassingen voor vloerverwarming de gietvloer prijs kunnen verhogen.

Factor 4. Grootte van het oppervlak

De gietvloer prijs is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u laat leggen. Deze prijs ligt niet vast, maar is naar verhouding voordeliger naarmate u meer meters afneemt. Of wij een enkele ruimte aanleggen of meerdere ruimtes op dezelfde verdieping meenemen, zorgt voornamelijk voor meer materiaal in plaats van arbeidskosten. We adviseren u dan ook om de complete verdieping te laten leggen.

Factor 5. Arbeidsuren voor het leggen van de gietvloer

Naast de materiaalkosten kijken we naar het aantal arbeidsuren dat onze specialisten nodig hebben voor de aanleg en ook die kosten worden in de gietvloer prijs verwerkt. Hoe minder voorbereiding benodigd is, des te lager de arbeidsuren zullen zijn. In de industrie gaan we gemakkelijker en sneller te werk, omdat dit veelal grote, open, vierkante ruimtes betreft. Afhankelijk van het type ondervloer zijn we korter of langer bezig om deze gereed te maken.

Factor 6. Materiaalkeuze

We bieden verschillende typen gietvloeren aan. Ieder hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Sommige vloeren zijn enkel geschikt in de industrie of in woningen. Het type vloer die u kiest is bepalend voor de uiteindelijke gietvloer prijs. Een duurdere gietvloer hoeft niet per se te betekenen dat het een hogere kwaliteit gietvloer betreft. Sommige typen gietvloeren zijn simpelweg beter geschikt voor bepaalde doeleinden. Wilt u bijvoorbeeld een hele nieuwe gietvloer mét vloerverwarming, dan zijn we uw partner voor beide services! Lees meer over wat Coatingvloer.nl voor u kan betekenen.

WAAROM JE EEN INVICTO GIETVLOER MOET KIEZEN!ZEER DUURZAAM

Scheurvast en zeer sterk, een gietvloer kan tot wel 50 jaar meegaan!

UNIEK 7 CUSTOM

Bepaal zelf de kleur, ontwerp, structuur en afwerking

ONDERHOUDS
VRIENDELIJK

Hygiënisch, naadloos en gemakkelijk schoon te maken met water

VLOEISTOF
BESTENDIG

Bestendig tegen water, wijn, koffie & chemicaliën

WONINGEN & BEDRIJVEN

Geschikt voor meerdere woonruimtes, maar ook ideaal voor loodsen, garages, gymzalen etc.

SCHERPE PRIJZEN

Wij werken met de beste materialen tegen de beste prijzen